Заека в съда Снимка: Impact Press Group.

Обвиненият за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник Марио Любенов - Заека, е вменяем, установи психиатричната експертиза, направена от специалисти в столичната клиника "Св. Наум".

Тя вече е представена на разследващите органи, съобщи окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.

Изследването на Любенов обаче е извършено по старо дело за фалшифициране на пари. Той е бил освидетелстван от психиатъра д-р Роберт Крумов, който се усъмнил в диагнозата на Любенов - шизофрения.

През март миналата година ОДМВР откри лаборатория за изготвяне на фалшиви пари в апартамент в пернишкия квартал "Изток", обитаван от Марио Любенов.

Ако вината на Заека бъде доказана, той може да получи по това обвинение от 5 до 15 години затвор.

Още по темата

Докато Любенов се изследваше в столичната клиника "Св. Наум", му бе повдигнато обвинение за убийството на Мирослава Николова. Очаква се по това обвинение на Заека да бъде изготвена нова психиатрична експертиза.

Dnes.bg припомня, че 17-годишната Мирослава Николова от Перник бе отвлечена на 7 ноември миналата година, а трупът й бе намерен на 12 януари.

Единият от заподозрените в извършване на убийството - Стойчо Стоев-Чочо се самоуби пред полицаи, а вторият уличен Марио Любенов-Заека е в следствения арест в Перник.

Майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза за Заека. Близки и приятели на убитото момиче настояха Марио Любенов да бъде съден като вменяем, защото той е взел решението за убийството месеци по-рано, а това се прави само от нормален човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase