Задържаният гард Цветан Петров в съда Снимка: БТА

Софийският градски съд остави окончателно в ареста охранителя Цветан Петров, който бе задържан за побоя над столичния полицай Цветан Младенов, който впоследствие почина в болницата.

Обвинението срещу гарда от пловдивското село Куртово Конаре вече е за убийство. Петров е известен на полицията с хулигански прояви.

Съдът прие, че има достатъчно доказателства, че той е извършителят на престъплението.

Цветанов беше нападнат на излизане от столичен бар в нощта срещу 3 март. Служителят на реда работеше в столичното 4-то РПУ.

Близките на полицая твърдят, че синът на петролния бос Георги Самуилов - Младен, е изпратил охранителя да пребие полицая.

Според тях синът на бизнесмена изпратил биячи, тъй като се подразнил, че полицаят е досаждал на компанията му и се закача с едно от момичетата.

Още по темата

Кадрите от охранителните камери от фаталната нощ пред бар "Текила" показват как в 2.38 часа полицаят си тръгва от заведението, а две секунди по-късно излиза и охранителят Цветан Петров, зад него е шефът му – синът на петролния бос.

Гардът се отправя директно към офицера, нанася му няколко удара, полицаят пада и си удря главата, което по-късно ще доведе и до смъртта му. След побоя компанията на Самуилов си тръгва от мястото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase