Цар Киро на излизане от съда в Асеновград вчера. Снимка: Булфото

Само ден след като Цар Киро размаха среден пръст пред жителите на Катуница, негови близки превърнаха в пълен фарс съдебно заседание срещу тях.

Спас Христов – единият от двамата обвинени в прегазването на двама полицаи и двама младежи от Катуница, искаше да бъде освободен от ареста.

Драмата се разигра в нощта на убийството на 19-годишния Ангел Петров. Подсъдимите са обвинени, че са се врязали в тълпата, която се е събрала на протест пред палатите на ромската фамилия, в резултат на което са прегазени общо петима души.

На заседанието днес не се яви адвоката на подсъдимия Анастасия Будкова, която била оперирана по спешност. Липсваше и самият обвиняем – Спас Христов. Във факс от затвора се твърди, че той страда от задух и подуване на главата.

„Синът ми не е виновен, уплашил се е, че ще го убият, затова е дал газ, сега е със задушаване”, обясни пред Dnes.bg бащата на Христов – Йордан.  По думите му от същото заболяване починал племенника му, затова и близките са притеснени. 

Появиха се съмнения, че приближените на Цар Киро не харесват съдебния състав, затова скоропостижно и адвокатът, и подсъдимият са постъпили в болница.

„Не смятам, че това е причина да не се явят в съдебната зала, не мога да коментирам тяхното здравословно състояние”, обясни съдия Веселин Ганев.

Още по темата

С 40 минути закъснение в залата пристигна и прокурорът по делото. „Според данните и двамата са в болница, затова не са в зала, без тях не трябва да се дава ход на делото”, каза прокурор Стефани Черешарова.  Тя обаче отказа да коментира дали това е разиграване на съда.

Пловдивският окръжен съд изиска сведения от болницата за болестта на обвинения в прегазването на двама полицаи и двама младежи в Катуница и отговор на въпроса дали може да участва в съдебни заседания.

Дотогава той остава с мярка „задържане под стража”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase