Снимка: Архив, Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Йосиф Йосифов – Йоско за катастрофата в столичния кв. "Бояна", при която загинаха двама души.

Йоско е обвинен в това, че е управлявал автомобил в пияно състояние и с превишена скорост, в резултат на което е катастрофирал и по непредпазливост е причинил смъртта на двама души, а други двама са с нанесени средни телесни повреди.

Още по темата

Припомняме, че сутринта на 2 март джипът Мercedes G с Йоско зад волана помете лек автомобил КИА, след като навлезе в насрещното платно на ул. "Даскал Стоян Попандреев".

При челния удар колата бе смазана, а на място загинаха двама мъже от нея – на 31 и 53 години, двама техни спътници бяха ранени, а Йосиф Йосифов също пострада и известно време животът му бе в опасност.

Според обвинението Йоско е шофирал със скорост от 95 км/ч, а изследването е показало 2,6‰ алкохол в кръвта му.

От прокуратурата припомнят, че той вече е бил освобождаван от наказателна отговорност, като му е наложена глоба за шофиране с над 1,2‰ алкохол в кръвта. Налагани са му и други административни наказания по Закона за движение по пътищата с влезли в сила наказателни постановления, уточняват от градската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase