Снимка: Архив, Булфото

Шестимата роми, които пребиха двама полицаи по време на спецакция срещу наркодилъри в Златитрап остават в ареста. Това реши в събота състав на Пловдивския окръжен съд.

По време на заседанието стана ясно, че ченгета под прикритие е трябвало да арестуват двама дилъри на хероин след сделка, но в момента на задържането съседите им от пловдивското село Златитрап нападнали полицаите с камъни, пръти и лопати.

След боя жител на селото се опитал да прегази полицаите с камион. Единият от униформените произвел предупредителен изстрел във въздуха, но пистолетът му бил отнет от нападателите.

По-късно дошло подкрепление, а двамата полицаи са откарани в болница. Единият е със счупена раменна лопатка, комоцио и пукнат гръбначен прешлен от удар с чук, а другият служител на реда е с наранявания по главата и ръцете.

Още по темата

В съдебната зала днес адвокатът на Николай Панайотов, за когото се твърди, че е взел служебното оръжие на единия полицай заяви, че подсъдимият е направил това, за да предотврати убийство.

С този мотив защитата се опита да издейства по-лека мярка за неотклонение, но съдията реши да остави за постоянно в ареста Николай и другите петима мъже - Георги Димитров, Цанко Панайотов, Никола Дечев, Иван Дечев и Миню Панайотов.

„Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу тях за нанасянето на средна телесна повреда на единия и лека телесна повреда на другия полицай”, съобщи прокурорът по делото.

В момента на разбиването на наркогрупата, служителите на реда били цивилни, но се легитимирали, поясниха от полицията.

В ареста се намират други 7 души, за които се твърди, че са участвали в група за разпространение на дрога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase