Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Делото за убийството на сестрите Белнейски тръгна на втора инстанция в Пловдив. Процесът в Апелативния съд е по жалба на подсъдимия Лазар Колев срещу присъдата – доживотен затвор без право на замяна, която му бе наложена от Окръжния съд в Пазарджик.

Колев бе признат за виновен за убийството на Росица и Христина Белнейски, извършено на 28 януари 2006 г. по особено жесток начин. Освен доживотната присъда, той трябва да плати 400 000 лв. обезщетение на родителите на двете момичета.

Още по темата

Съдът прие искане на защитата за разпит на двама нови свидетели, както и да бъде изискано дело за изнасилване, по което Лазар Колев е осъждан през 1999 г. от Районния съд в Пазарджик.

По искане на прокурора по делото бяха допуснати още четирима свидетели – полицаи, присъствали на мястото, където са открити телата на момичетата.

Апелативните магистрати отхвърлиха поисканата от адвокатите на Лазар Колев ДНК експертиза на ноктите на убитите момичета.

Не бе уважено и искането за разпит на три вещи лица, тъй като те не са изготвили експертиза, а експертна справка, която е служела само за насока на разследващите.

Следващото заседание по делото ще започне на 20 октомври с разпит на допуснатите днес свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase