Снимка: Getty Images/Guliver Photos

39-годишният българин Кирил Божанов е осъден на четири години затвор при строг режим от съд в Брюксел за участие в международна мрежа за проституция и за сводничество, съобщава вестник "Дерниер Йор".

В информацията на изданието се отбелязва, че Божанов вече е в затвора.

Следствието е установило, че той е отговарял за 15 проститутки, чиято самоличност е била разкрита. Жените били експлоатирани в продължение на две години, между 2004 г. и 2006 г.

Вестникът допълва, че останалите членове на престъпната мрежа вече са получили дори по-тежки наказания.

Разследването на случая е започнало след получаването на сигнал през 2005 г. Първоначално властите установили самоличността на Милен Костов, който надзиравал жертвите и събирал приходите им.

Още по темата

По-нататък в следствието станало ясно, че международната мрежа ръководят Евелин Димов и Радостин Стоянов, известен с прякора си Ради.

Според публикацията в България е била изпратена международна следствена комисия, която открила достатъчно факти за анализ на дейността на уличените.

В показанията си жертвите са уточнили, че през май 2005 г. Божанов е трябвало да смени Костов в структурата на мрежата, за да се заличат следите на престъплението.

Макар дълго да отричал обвиненията, накрая Божанов направил самопризнания.

В тях той посочил, че всяка седмица е изпращал събраните от проститутките средства по шофьорите на автобуси, пътуващи между Брюксел и София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase