Снимка: Архив, Булфото

Прокуратурата няма да обжалва решението на Софийския градски съд (СГС), който късно в петък освободи от ареста Ангел Дерменджиев и Севделин Минчев.

Двамата бяха задържани при зрелищна акция на ГДБОП по сигнал за незаконна финансова дейност, натиск над длъжници и изнудване за обществени поръчки и принудително прехвърляне на фирми.

Прокуратурата не възразява срещу това Ангел Дерменджиев и Севделин Минчев да останат на свобода за постоянно, съобщи БТА като се позова на източници в Съдебната палата.

Още по темата

При гледане на мярката им за неотклонение късно вечерта на 2 септември съдът освободи двамата, без да им налага мярка за неотклонение. В мотивите си, съдът изтъкна, че няма доказателства за извършени от двамата престъпления.

Според СГС прокуратурата не е събрала и доказателства за престъпление срещу третия сочен за участник в групата – Красимир Велчев. Освен това липсват данни тримата мъже да са свързани в престъпления.

От използваните в разследването СРС-та дори става ясно, че бизнесменът Пламен Троански, който е подал сигнал срещу тримата мъже, се е заканил в телефонен разговор на Ангел Дерменджиев, че "ще види какво ще му се случи".

Причината е, че Дерменджиев е завел дело срещу Троански за 200 000 евро дълг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase