Снимка: БТА

Не е установено престъпление при ареста на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов, съобщиха от прокуратурата.

Няма и превишение на правата на полицаите при задържането, сочи проверката на прокуратурата.

Тя започна, след като заместник-градският прокурор изпрати на районната прокуратура видеозапис от ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. 

От кадрите се вижда как полицаите стъпват на ръката му, а накрая се снимат за спомен.Не е констатирано полицейско насилие при задържането на Тенчо Попов.

По случая проверка направи и инспекторатът на МВР, който не установи полицейско насилие.

Още по темата

През месец май вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че са констатирани само действия на полицейските служители, които уронват престижа на институцията.

Цветанов визира като укоримо поведението на полицаите след приключване на задържането на Тенчо Попов, когато те се снимат на диван в офиса и правят различни жестове.

Четирима полицаи бяха предложени за наказание „порицание”. При трима от тях обаче е изтекъл срокът от една година след извършване на престъплението. Така наказан беше само един, тъй като междувременно е бил в отпуск, а това спира давността. 
 

Самият Тенчо Попов вече се закани, че ще съди България в Страсбург за начина, по който е арестуван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase