Снимка: Булфото

Ямболският окръжен съд отложи за септември делото срещу кмета на Сливен Йордан Лечков.

През втория ден от заседанието бяха изслушани нови шест свидетеля, свързани с обвинението на сливенската прокуратура. Кметът на Сливен е привлечен като обвиняем за нарушаване на служебните си задължения и облагодетелстване на 4 фирми.

Според обвинението през периода  август 2008 – февруари 2010 г., чрез предоставяне на терен, без за това да е проведен търг или публичен конкурс за сключване на договор за наем, са нанесени вредни последици за община Сливен в размер на 671 368,80 лв.

Съдия Иван Иванов уважи искането на защитата за справка от община Сливен дали имотът е предоставян под наем преди и след обследвания период, съхранявани ли са там техника и активи на общински фирми, както и има ли решение на Общинския съвет за отдаване под наем на терена чрез провеждане на обществена поръчка.

Още по темата

Адвокат Ангелов поиска и заверен препис от решението на съда по гражданско дело за собствеността на инертните материали съхраняване в бившия зенитен полк.

На закрито заседание съдебният състав на Ямболския окръжен съд ще се произнесе и по искането за назначаване на нова съдебно-техническа и икономическа експертиза.

Делото срещу Йордан Лечков ще бъде възобновено на 20 септември в Ямболски окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase