При гледанията на мерките им за неотклонение, задържаните бяха пазени от внушителен брой съдебни охранители. Снимка: Булфото

Журналистите, които ще отразяват процеса "Килърите", няма да бъдат допускани в съдебната зала, в която ще се гледа делото, а ще следят случващото се от специализиран информационен център, става ясно от съобщение на Окръжния съд в Шумен.

Центърът ще бъде един етаж под залата, в която ще бъдат съдени обвиняемите, а заседанията ще могат да бъдат наблюдавани в реално време с картина и звук. Мониторите обаче няма да могат да бъдат снимани.

Единствената възможност подсъдимите да бъдат заснети ще бъде, когато охраната ги извежда от асансьора на Съдебната палата в Шумен.

Още по темата

Процесът „Килърите“ започва на 27 юни, а заседанията по него ще се провеждат всеки работен ден в продължение на един месец.

Подсъдими за участие в организираната престъпна група за убийства и за извършването на три покушения са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase