Арестът на Тенчо Попов. Снимка: БТА

Бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов ще съди България в Страсбург за начина по който е арестуван. Това стана ясно след заседанието на Софийския градски съд по делото за даване на подкуп срещу Попов, Николай Цонев и Петър Сантиров.

Тенчо Попов днес коментира, че са смехотворни изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че арестът му е бил като този на бившия шеф на международния валутен фонд Доминик Строс-Кан.

Още по темата

Заради действията на полицаите при задържането бе образувана проверка, но инспекторатът на МВР не установи да е имало полицейско насилие.

"Никога не съм искал да съдя държавата за този арест. Единственото, което исках, е след като е толкова видно какво се случи, някой да каже: "Превишихме си правата, съжаляваме", коментира Попов.  

Той бе категоричен, че по време на ареста му спецполицаите не са информирали, че се провежда акция, което е видно и от записите.

"Не се чува полицаите да казват, че това е акция на МВР, а крещят неистово с команди: "Падни, горе ръцете". Аз как да разбера, че това е акция на МВР?", попита подсъдимият.

Иначе днес трябваше да се проведе поредното заседание по делото за подкуп, но процесът бе отложен за октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase