Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Съдебната сага за двойното убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски приключва в началото на месец юни. В три поредни дни ще се проведат последните заседания по делото. На 7 юни магистратите ще изслушат единствения обвиняем – 31-годишния Лазар Колев, а присъдата трябва да бъде обявена на 9 юни.

Най-добрият вариант за Колев е да бъде оправдан, а най-лошата прогноза за него – да получи доживотна присъда без право на замяна.

Още по темата
На последсното съдебно заседание съдът в Пазарджик отхвърли всички искания на защитата за разпит на нови свидетели и представяне на нови експертизи като ги сметна за неоснователни.

Процесът стартира през месец февруари тази година. Разпитани бяха всички свидетели и съдът разгледа всички направени експертизи. Под предвид бяха взети и мненията на чужди експерти.

"Смятаме, че със сигурност единият извършител на убийството е безспорно Лазар Колев, защото извлякохме неговия ДНК профил от биологичния материал, открит под ноктите на Росица Белнейска”, заяви експертът от Националния институт по криминология към МВР Иван Иванов.

Под ноктите на другата сестра – Христина, обаче е открит ДНК материал от втори човек.

Това кара експертите да смятат, че има и втори замесен в двойното убийство. Кой е той? До ден днешен отговор на този въпрос не е намерен. На 9 юни съдът ще каже тежката си дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase