Снимка: Dnes.bg

Съдът в Пазарджик засекрети делото Белнейски. Повече от 6 часа магистратите изслушваха материалите по делото, събрани със специални разузнавателни средства.

В залата единственият обвиняем в убийството на двете сестри – Лазар Колев Колев, заяви, че иска всички да останат и да чуят СРС-тата, защото по думите му те го оневиняват.

Магистратите обаче не уважиха това искане и съдът продължи да заседава при закрити врати.

"СРС-тата не са онова златно доказателство, което прокуратурата си го вади от джоба и е в подкрепа на тяхната теза”, отбеляза пред Dnes.bg един от защитниците на Лазар Колев – Димитър Марковски.

Защитата на Колев поиска по-лека мярка за неотклонение „подписка” за своя клиент.

"Не може човек, за когото е доказано, че е невинен, да лежи в ареста”, заяви пред Dnes.bg адвокатът Марин Марковски. По думите му Лазар е притеснен.

"Той се чувства зле, защото знае, че с тези повдигнати обвинения има две алтернативи – или съдът ще го оправдае и ще излезе невинен, или го чака доживотен затвор”, смята вторият адвокат Марковски-син.

Защитата днес поиска да бъде направена и ДНК експертиза на изрезките от ноктите на сестрите Белнейски, под които се твърди, че има биологичен материал на Лазар Колев.

"Досега не съм видял ноктите, но и да ми ги покажат, не мога да съм сигурен, че те са на сестрите”, заяви още Марин Марковски.

Още по темата

Според него, ако съдът не допусне експертиза на изрезките, при една осъдителна присъда това ще бъде сериозен пропуск от хода на процеса.

По-рано през деня Окръжният съд в Пазарджик допусна до изслушване двама ключови свидетели по делото – затворниците Антоан Стефанов и Румен Дупарински.

Те твърдят, че основният свидетел по делото Владимир Славов – Иширковеца, ги е принудил да излъжат, че Лазар Колев е убил сестрите Белнейски. В замяна на показанията Иширковеца им обещал, че ще уреди да бъдат пуснати предсрочно.

Двамата ще бъдат разпитани на следващото съдебно заседание на 13 май в 10 часа сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase