Снимка: Булфото

Кметът на Ямбол Георги Славов бе оневинен от Ямболския окръжен съд по повдигнатото му обвинение за престъпление по служба с цел облага, като нанесената щета е за близо 30 000 лева.

Предмет на приключилото дело бе извършен ремонт на спортна зала Диана в Ямбол за приемане на първото по рода си Европейско първенство по бокс за девойки и жени през декември 2008 година.

Държавното обвинение поддържаше тезата, че не са спазени разпоредбите на Закона и Наредбата за обществените поръчки и Закона за общинските бюджети, както и не е било осигурено финансиране на обекта при подписване на договора с изпълнителя на поръчката през ноември 2008 г.

Решението на съда може да бъде протестирано и обжалвано в 15-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Според Георги Славов всички сигнали срещу него са кухи и целят да бъде дискредитиран като човек, като кмет и лидер на ГЕРБ в града.

Равносметката дотук за ямболския кмет е един отказ за образуване на дело, едно прекратено производство, едно върнато дело и една оправдателна присъда.

На 5 април в Ямболския окръжен съд влиза ново дело срещу Славов – за престъпление по служба с цел облага, като предмет на делото е издаването на общински информационен бюлетин, като настъпилите вреди за общинския бюджет са за 21 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase