Феим Чаушев в съда. Снимка: БТА

Феим Чаушев бе освободен срещу 5000 лв. парична гаранция, след като Софийският градски съд го пусна от ареста.

Според съда бившият заместник външен министър няма опасност да повлияе на разследването и затова не е необходимо да остане задържан "под стража".

Адвокатите му посочиха, че освобождаването му под гаранция е "справедливо, правилно и законосъобразно решение, постановено в абсолютен унисон с материалите и данните, фигуриращи по делото".

Още по темата

Чаушев беше задържан миналата седмица по подозрение, че е съдействал за искан откуп.

Според разследващите той е съдействал, за да се върне откраднат автомобил на турски гражданин срещу определена сума пари.

Колата била открадната на 18 февруари от паркинга на столичен хотел. Ден по-късно собственикът подал сигнал в полицията, а след още няколко дни потърсил за съдействие Феим Чаушев.

Бившият зам. външен министър му казал, че може да съдейства, но това ще му струва 25 000 евро. Впоследствие цената е намалена до 23 000 евро.

Соченият за негов съучастник - Ивайло Геков бе освободен от ареста от предходната съдебна инстанция с гаранция 2000 лв., която не бе протестирана от прокуратурата.

Както на предходната съдебна инстанция, така и днес заседанието протече при закрити врати, тъй като в съдебната зала са били оповестени данни от СРС-та.

Решението на съда е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase