Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Според експертите, изготвили втората съдебномедицинска експертиза след ексхумацията на Росица и Христина Белнейски, момичетата са починали при пътнотранспортно произшествие.

Това стана ясно при изслушването на д-р Александър Минчев по време на делото днес.

Още по темата

В съдебната зала бе припомнено предположението и на покойния проф. Стойчо Раданов, участвал в екипа, според когото Белнейски са били блъснати от голям автомобил, най-вероятно джип.

Двама от медиците, работили по втората експертиза – д-р Александър Минчев и доц. Йордан Калчев, бяха категорични, че уврежданията, констатирани в областта на половите органи на Росица и Христина, са причинени от тъп предмет, може би бутилка.

Причината да смятат, че сестрите са блъснати от автомобил лявостранично, е, че тежките травми и при двете са в лявата им част. Експертите заявиха, че при така описана катастрофа не е възможно по автомобила да няма повреди или следи от това.

По-рано днес доц. Мария Грозева изрази мнение, че Росица и Христина са били убити около 14 до 20 часа преди извършване на аутопсията на 1 февруари 2006 г. Категоричното й мнение е, че телата не са престояли дълго в местността Грамадите, където са открити, както и че телата са били преместени.

Пред съда тя допълни, че по-голямата сестра Росица е имала следи от автомобилни гуми в областта на главата. За Христина пък било установено, че е правила аборт, вероятно месец преди инцидента.

От думите на Гроздева в съдебната зала стана ясно още, че не е бил намерен биологичен материал в телата на момичетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase