Лазар колев и адвокат Марковски. Снимка: Dnes.bg

Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски, заяви пред пазарджишкия окръжен съд ключовият свидетел по делото Владимир Савов с прякор Иширковеца.

Това е човекът, с когото Колев е бил в една килия в арестите на Националната следствена служба в София.

Според Иширковеца самопризнанията на Лазар Колев дошли в момент на депресия.

Пред магистрати Савов бе категоричен, че не е прокурорски свидетел, не е подставено лице и не е облагодетелстван за това, което е разказал пред разследващите.

Още по темата

Преди ден 31-годишният обвиняем Лазар Колев го обвини, че е „прокурорски свидетел", и допълни, че се чувства негова изкупителна жертва.

Минути преди старта на днешното заседание друг ключов свидетел – вуйчото на Лазар Колев, търговецът и производител на хляб и хлебни изделия Паун Лазаров, заяви пред медиите, че върху него е упражняван прокурорски натиск по време на разследването.

Лазаров бе категоричен, че не е плащал за алибито на Колев, както и че обвиняемият не е убил сестрите Белнейски.

Той каза, че Колев е работил около две години в хлебопекарната му, като не е имал проблеми с него.

Научил е от своите служители, че Лазар не се е явил на работа в неделя. Попитан къде е бил Лазар в нощта на убийството – петък (телата на момичетата бяха открити на 31 януари 2006 г. в местността Грамадите край Брацигово – бел. ред.), Лазаров каза, че той е бил на смяна до 20,00 часа.

В неделя не се е явил на работа, тъй като се скарал с майка си, която пък го изгонила от вкъщи, тъй като не могъл да си вземе работните дрехи.

През следващите дни, след като от полицията дошли във фурната, Лазаров разбрал, че издирват племенника му. Успял да се свърже с Колев по телефона и му обяснил, че е продал колата, подарена от дядо му, и го е срам, тъй като е изхарчил парите.

Паун Лазаров каза също, че Лазар е отишъл в полицията на разпит доброволно.

Окръжният съд в Пазарджик днес ще разпита общо 12 свидетели.

Според адвокат Димитър Марковски в заседанието на съда ще бъдат разпитани всички, за които се твърди, че са изградили фалшивото алиби на Лазар Колев.

До момента по делото са разпитани общо 17 свидетели от общо над 35.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase