Снимка: Булфото

Една 5-годишна крими сага навлиза в последното си действие.
 
В късния следобед Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителния акт срещу Лазар Колев – единствения обвиняем за жестокото убийство на сестрите Христина и Росица Белнейски.

„Считаме, че са събрани достатъчно доказателства, които показват, че Лазар Колев е убиецът на двете сестри Белнейски”, заяви пред Dnes.bg окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Още по темата

Срещу Колев са повдигнати две обвинения. Едното е за това, че на 28 януари 2006 година е изнасилил и убил Росица Белнейска. Според прокуратурата престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.
 
Другото обвинение гласи, че на същата дата Лазар Колев е блудствал с непълнолетната Христина Белнейска, след което я е убил. Целта му била да удовлетвори половия си нагон, а за да се случи това, е използвал сила.

„Според прокуратурата убийствата са направени, за да се прикрие изнасилването на едната сестра и блудството с другата”, заяви Ганчева.

Престъплението бе извършено в местността Грамадите край Пазарджик.

Процесът със сигурност ще бъде следен с голям интерес от обществото. По тази причина делото ще се гледа от двама съдии и трима съдебни заседатели, съобщиха от Съдебната палата в Пазарджик.

Предстои съдия да се запознае със събраните доказателства и ако всичко в обвинителния акт е наред, да насрочи заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase