Снимка: БГНЕС

Делото срещу групата на Христофорос Аманатидис – Таки, тръгна при закрити врати.

Това е първото заседание срещу групата от 7 души, обвинени, че са част от организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Около 50-ина души – фенове на Левски и приятели на един от подсъдимите – Любомир Костадинов, известен в левскарската футболна агитка като Младежа, се събраха пред съдебната палата. Те разпънаха плакати: „Любо, с теб сме” и „Справедлив процес”, и разпространиха отворено писмо до медиите.

В него Костадинов възразява срещу начина, по който е отразен стартът на процеса преди седмица в статия на вестник.

Според него в случая е представена едностранна гледна точка към събитията, не са потърсени всички страни в процеса и така се манипулира общественото мнение.

Днес Антон Калчев, приятел на част от подсъдимите, заяви, че присъствието на хората в Съдебната палата е, за да гарантират правата на техните приятели.

По думите му младите мъже нямат нищо общо с това, в което ги обвиняват, а основният свидетел на прокуратурата – Иво Андонов – Буземеца, се занимава с престъпна дейност.

"В България трябва някой да опере пешкира, трябва да има някой виновен, когото да покажат пред вас”, заяви Антон Калчев.

Dnes.bg припомня, че на 31 май 2009 г. бяха задържани 11 души, които според разследващите са част от групата на Таки.

Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, разпространявала наркотици.

Според прокуратурата групата на Христофорос Аманатидис и Христо Вартенян – Ицо Исуса, известна като „Бандата с чуковете”, се е занимавала с рекет и наказателни акции срещу конкурентите.

Самият Таки е в неизвестност и има издадена европейска заповед за ареста му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase