Снимка: Bulgaria ON AIR

Напрежението в "Полицейски войни” се засилва. Айдар е сериозно ранен и умира от кръвозагуба в ръцете на Шилов. В последните си мигове все пак успява  да назове убиеца си – Чингиз. Разгневеният Роман се заклева, че ще отмъсти за приятеля си и ден след погребението се залавя за работа.

Оказва се, че това не е първото убийство, извършено от Чингиз. За да го изобличи Шилов се внедрява в престъпните кръгове.

Така научава, че Чингиз възнамерява да ограби местна заложна къща. Шилов веднага тръгва натам и въпреки, че мисията е заплашена, в последния момент той успява да задържи убиеца.

За голяма изненада на Роман, Чингиз не само, че не се опитва да избяга, но и е готов да съдейства, за да смекчи обвиненията и присъдата си. С неговите показания ще успеят да разкрият още убийства и дори нямат нужда от други доказателства.

Шилов приема много сериозно посегателството не само върху Айдар, но и върху всички свои колеги. Такъв е и следващия му случай: в изоставено бомбоубежище и намерен трупът на Каримов, който изчезна преди година по време на акция.

Следователят, заедно с колегите си Антонов, Караулов и Черняк, участва в задържането на голям наркодилър. Операцията се  проваля, Каримов изчезва, а колегите му са уволнени. Версията, че полицаите са взели наркотика и са отстранили излишните свидетели не е потвърдена и екипът на Шилов започва разследване...

Животът на уволнените следователи е провален и Шилов разбира, че трябва да търси убиеца сред тези, които те са разследвали. Всъщност колегите му може и да не са откраднали наркотика, но съвсем не са толкова невинни, колкото се опитват да се представят. Следата води да стар случай: няколко убийства на млади момичета, които спират след смъртта на Каримов.

Гледайте "Полицейски войни" всеки делник от 19:50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase