Снимка: bTV

Божана Кацарова спечели третия сезон на MasterChef и грабна голямата награда от 100 хиляди лева. На финала се изправиха Божана, Димитър и Росица, като след първото заставане зад печката трябваше да приготвят amuse buche (ордьоври). Препятствието препъна Росица, която свали престилката и остана на почетното трето място.

Още по темата

Божана и Димитър направиха истинско шоу в надпреварата за по-изискани и вкусни предястия, основно и десерт.

Димитър заложи на българската нотка, докато идеята на Божана бе да представи ястия в линия "вода, земя и въздух". Така в предястията журито трябваше да оцени молекулярен таратор срещу морско дъно от стриди, миди Сен Жак и омар, като видимо не дадоха предимство на никого. Така бе и при основното, където двете чинии разбиха представите за възможностите на шкембето и дроб сърмата.

Десертите на двамата също бяха впечатляващи. Димитър заложи на шоколадови сфери с изненадващо присъствие на кисело мляко и рози, докато Божана представи чиния с изомалт (натурален подсладител с два пъти по-малко калории от захарта), който напомпа с апарат за кръвно налягане, а десертът й бе гарниран със замразени с азот плодове.

Трудното решение бе на шеф Токев, шеф Ангелов и шеф Михалчев, които бяха убедени, че и двамата заслужават победата, но все пак предпочетоха чека да отиде при Божана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase