Снимка: Facebook

Александр Устюгов е име, което е известно за ценителите на руските сериали. Неговата звезда изгрява в "Полицейски войни", който тръгна от 11 май по телевизия Bulgaria On AIR.

В тази поредица Устюгов изпълнява ролята на полицейски началник Роман Шилов, който освен с престъпниците на улицата, трябва да се справи и с онези, които са надянали полицейските униформи.

Сериалът тръгва по следите на корупцията и грешките в системата, а за Александър Устюгов се заговаря все повече. В Русия той е познат далеч не само в пределите на телевизионната индустрия. Той е талантлив театрален актьор, режисьор, пада си по фотографията, а талантите му продължават в музиката. Също така привлича женските сърца и с бунтарския си вид. Той е мотоциклетист. Животът му е пъстър с ярки събития, които със сигурност се отразяват на образите, които пресъздава.

Още по темата

Роден в Казахстан. Майката на бъдещия актьор е учителка в детска градина, а баща му е дърводелец. Пътят на Александър към изкуството се оказва трънлив. Приключвайки 8-и клас, той постъпва в местно училище, като си избира специалност електричар, като наред с това работи в мина и посещава художествено училище.

Първата роля в киното на Устюгов е в сериала "Кодекс на честта". през 2003 г. е режисьорският му дебют, в който спектакъл участва и като актьор.

Следват многото му превъплъщения в театъра, включително в постановките "Идиот" и "Чайка".

Годината е 2004-а, когато става част от "Полицейски войни" и името на Александър Устюгов е сред известните в Русия. Поредицата има такъв огромен успех, че през 2016 г. излиза неговия десети юбилеен сезон.

В личния си живот актьорът и режисьор е женен десет години за състудентка - актрисата Янина Соколовска. Двойката има дъщеря Евгения, която се ражда през 2007 г.

През 2015 г. бракът им се разпада, а 39-годишният вече Устюгов се сближава с 28-годишната актриса Анна Озар, дъщеря на богат бизнесмен. Двамата сключват бързо брак и заминават на меден месец във Франция.

През януари 2017 г. се заговаря за тяхната раздяла, а актьорът спира да носи брачната халка. Затова пък в киното Устюгов има голям успех, продължава да се снима и се очаква името му да се появява във все по-големи проекти. Участва в "Златната Орда", нещо като руския еквивалент на "Игра на тронове".

Актьорът може да гледаме в "Полицейски войни" всеки делничен ден от 19.50 часа по телевизия Bulgaira ON AIR.еки делничен ден от 11 май в 19:50 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase