Снимка: Bulgaria ON AIR

Във времената след Троянската война ни връща сериалът "Одисей", който стартира по Bulgaria ON AIR от 25 април.

Телевизионната продукция ни потапя в отминалата епоха, характерна с безкрайни битки за власт, надмощие, лоялност и амбиция, но успяла да запази своето очарование и до наши дни.

Всички воини се завръщат по домовете си, освен един – Одисей – царят на Итака. Забележителната му история е позната по цял свят, а сериалът ще я припомни в 12 епизода, срещайки ни и с други известни герои от гръцката митология.

Потапяйки ни в митологичната атмосфера, Итака е представена нестабилна в отсъствието на царя. Съпругата на Одисей Пенелопе и синът им Телемах се опитват да запазят трона и реда с надеждата, че той някога ще се завърне, но народът отдавна е загубил надежда. Не след дълго се появяват нови претенденти за трона. Амбициозните врагове са готови на всичко, за да заемат мястото на следващия цар на Итака и да поведат народа – не липсват сплетни, интриги и безброй подмолни подхвати.

Смутните времена, интригите са детайлно описани. Времената са размирни, животът на Пенелопе и Телемах е под постоянна заплаха, а напрежението вече е непоносимо.  Натискът към тях е огромен – предстоят дуели на живот и смърт. Двамата попадат в клопката на постоянното изнудване.  Скоро започват и предложенията  към Пенелопе за  принудителен брак по сметка, който ще сложи край на несигурното положение и народът ще има своя нов цар.

В момент на най-голямо отчаяние, когато вече мислят, че вече всичко е загубено, се завръща Одисей след 20-годишно отсъствие. Царят заварва едно непрестанно нарастващо непрежение сред народа, а завръщането му не означава непременно по-светло бъдеще.

Ролите са поверени на едни от известните и обичани актьори от европейското кино - Катерина Мурино, Нилс Шнайдер, Карина Теста и др.

Може да гледаме "Одисей" всеки делник от 19,50 часа по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase