Снимка: bTV

Елена стана първият участник в MasterChef с втора победа с продуктите от тайната кутия. Тя надви конкуренцията при приготвянето на говежди рибай стек от породата "Ангъс" – едно от най-добрите меса в света, което струва теглото си в злато.

Така блондинката си спечели място в битката за имунитет и избра основния продукт в теста за креативност. Темата на теста бе "българско наследство", като Елена имаше избор между картофи, лук и боб. Тя се спря на лука, което определено не бе добра новина за останалите готвачи.

Някои от участниците не се справиха със задачата лукът да заеме централно място в ястията. Кандидатите за титлата предложиха на журито лучена яхния, баница, винен кебап, лучен пай. Бразилката Каролина изненада журите с лучени кюфтенца, като шеф Михалчев дори определи региона, в който са характерни - радомирския. На Каролина пък това й прозвуча като име на мъж.

С трудната задача да се съчетаят автентичните вкусове в съвременен гурме най-добре се справи Боян, който ще се изправи срещу Елена за седмичния имунитет в шоуто. На поредният стрес тест пък отидоха виетнамецът Ву, Стефан и Диляна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase