Снимка: Discovery Channel

Най-известният експерт по оцеляване се изправя пред едно от най-трудните предизвикателства в кариерата си досега в новата поредица "Беър Грилс: Точка на пречупване" по Discovery Channel.

Той отново ще бъде в едни от най-негостоприемните части на света, но няма да е сам. Във всеки епизод ще отвежда двойка приятели с различни фобии до самия предел на възможностите им. Хората ще се изправят срещу най-лошите си кошмари в тридневна експедиция, като целта е да преодолеят страховете си завинаги.

В премиерния епизод на "Беър Грилс: Точка на пречупване" на 5 април зрителите ще бъдат отведени в пустошта на Мексико и Италия.

Страх от височини, микроби, паяци и плъхове са само част от фобиите, от които страдат спътниците на Беър. Те се сблъскват със страховете си ежедневно, но там, където отиват, те са неизбежни.

Какво ще видим в поредицата?

Беър ще се срещне с двама мъже, които имат непреодолим страх от водата заради травма в миналото. Той им помага да я преодолеят, като ги води в едни от най-дълбоките каньони и водопади в света.

Страдащи от обсесивно-компулсивното разстройство, които изпадат в паника от гледката на кръв и микроби. Водещият ще ги накара да преминат през кален каньон, да ядат сурово месо и да пият животинска кръв.

Фобия от височина пък ще бъде преодолявана с катерене на висок връх в планина.

Беър ще се срещне с двама мъже, които имат невъзможност да водят нормален живот заради травматични случки в миналото и страдат от клаустрофобия. В опит да ги изправи срещу демоните им, оцеляващият ги кара да преминат през голяма мрежа от пещери.

Един от странните страхове е този към дърветата. Грилс се среща с майка, която има фобия от дървета и не може да заведе сина си в парка. Решен да й помогне да се справи със страха, който контролира живота й, Беър отвежда дамата в мексиканската джунгла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase