Крем карамелът на Таня бе кошмарен. Снимка: bTV

Първата отборна игра и последвалите елиминации разпалиха страстите в MasterСhef България.

Кандидатите за слава зад печката бяха разделени на два отбора, като битката прерастна в междуличностна война.

Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев поставиха като задача тристепенно меню. Отборът, предвождан от Аврам се представиха по-зле и отидоха на елиминация. Изборът на меню и разпределението на ролите скара "червените", като в основата на скандала бе Таня от Бургас.

Целият отбор, заедно със загубилата стрес теста Диляна, се изправиха на елиминация, като трябваше да приготвят перфектният крем карамел с ягодово кули и портокалова сметана.

Изненадващо или не се оказа, че повечето готвачи никога не бяха приготвяли десерта. Комичните ситуации зад печката, объркани продукти и спасителен план "Б", съпътсваха елиминацията в продължение на час и половина.

Най-добре със задачата се справи Диляна, която бе първата спасена. Боян, който за първи път приготви крем карамел също се измъкна. Аврам пък измайстори крем карамел, който бе определен от журито като "аериран". Спаси го все пак вкуса.

В крайна сметка първата изгонена стана Таня. 32-годишната редакторка представи катастрофална чиния, която бе обърната от шеф Виктор Ангелов.

Журито остана повече от изненадано от факта, че десертът затрудни толкова участниците.

"Крем карамелът и палачинките са основните десерти, които се предлагат в ресторантите у нас и недоумявам как може да ви затрудни толкова", обобщи шеф Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase