Снимка: архив, Булфото

България ще бъде домакин на тазгодишното издание на детската Евровизия. Това заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Още по темата

„Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум”, поясни тя.

Решението е взето днес след среща на генералните директори на БНТ и БНР – Вяра Анкова и Радослав Янкулов, както и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов.

Добрата новина идва след отказа на победителите от Италия да организират песенния конкурс.

По време на разговорите са били разгледани теми, свързани с промени в медийното законодателство и бъдещето на обществените медии.

„Всички изразиха своята готовност за сътрудничество и помощ там, където е нужна промяна. Сред най-важните е появата на новия Закон за радио и телевизия. Той трябва да е в съзвучие с 21 век и да отговаря на всички изисквания на нашето време”, обясни Янкулов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase