Недялко. Снимка: Big Brother All Stars

Може би най-емоционалното излизане на участник от къщата на VIP Brother направи Недялко, който се оказа пръв извън настоящото реалити. С рев и сълзи, убеден, че е уникален, той не спря да убеждава и всички извън шоуто в своята ненадминатост. Патосът често звучи плашещо в синхрон и с високия тон, който поддържа и не може да потисне в себе си. Като цяло Недялко е добронамерен и убеден, че неговото излизане в ефир е мисия, а телевизията, в която стъпи – храм.

Доста тежко прие факта, че излизаш.

Влязох с нагласата да изляза последен. Изобщо във всяко нещо се втурвам и дерзая за първото място. Странна ми е реакцията на хората, които като излязат, и започват да се радват. Нали всеки е искал да е вътре и да е победител. Това са слаби характери. Аз съм човек, който седя зад думите си. Реакцията ми бе естествена и неподправена. Не плача изкуствено. Това е Недялко. В Къщата влезе изкривеният медиен образ отпреди девет години "Нидялко" и моята лична кауза бе този път да видят как изглежда един широко скроен човек, без слабо място, който превръщаше всяка тема в теза, която можеше да защити.

А защо излезе?

Лисицата си има опашка. Не бях номиниран от съквартирантите с максимален вот да изляза. Най-много отрицателни номинации събра Черната Златка. Финдо имаше право да спаси един участник, а аз не бях в номинациите. Така той избра нея. По законите на Къщата в номинациите трябва да има четирима. Аз просто бях следващият, но не съм най-големият дразнител. После идват и зрителите. А те още за съжаление искат да подкрепят скандала. В първите четири дни и продуцентите ми казаха, че съм изнесъл продукцията на гърба си. Покрил съм всички човешки очаквания. Само аз говорих. Това е истинското признаване. Зрителите наистина си ме харесват. И Ники Кънчев ме призна. Аз съм компетентен, докато не ми дадат знак да спра, говоря. Мога да говоря и 25 часа в едно денонощие. Давам магия, спокойствие, уважавам и ухажвам егото на зрителя.  Опитвам се да задоволя всеки негов въпрос, като отговоря изчерпателно. Девет години съм в сърцата на хората, разпознаваемо лице съм.

Важно ли е за теб да си разпознаваемо лице?

Важно е да няма отрицателно мнение. Влязох като "Нидялко", излизам като Недялко Лазаров. Ето я енергията. Аз съм естествен човек. Денонощно камери ме следяха. Какво да видят - спортист, не пия, не пуша. Искам да говоря с хората на деня – Борисов, Станишев, но без подсказки, без предварителни въпроси. Да видим ще ми намерят ли слабото място. Готов съм да отговоря на всички трудни въпроси.

А къде е слабото място на Недялко?

Не знам, ако ти го откриеш, кажи ми.

Кой те надъхва така?

Надъхвам се с духа, лъва, експлозията. Нямам идоли. Аз произвеждам нещото, което хората превръщат в идол. Истински воин съм. Изповядвам добродетелите си, ценностите, зад мен има голяма диря. Говориш с човек, който в последните 20 години има стотици благотворителни каузи. Дай ми втория човек, който прави това. Правя го със сърцето си. Бог ме е орисал и да не спирам да говоря. Всички ми го казват. Благодаря им, защото знам, че съм уникален.

Кое риалити те промени повече?

Всяко предаване има свой акцент. Първото, в което участвах, влязох на най-голямата сцена на шоубизнеса със скандално облекло и с куклата. Това ме направи номер едно и веднага спечелих първата мисия за най-атрактивно влязъл участник. С песента „ О, Бре, Недялко” показах, че който пее, зло не мисли. До днес тази песен е взела много награди, без да съм певец. Хората не искат да им пее някой измислен. Текстовете ми са написани само по истински случаи. Това е авторство. Този пък сезон бях пълен с енергия.

Разкажи за твоето предаване, което започна да водиш в Ямбол. Там ли искаш да поканиш "хората на деня"?

Предаването ми е единственото директно в стил публицистика с пет гледни точки едновременно – публика на живо, телефон, анкета на улицата, гост и водещ. Айде, сравни ме с големите – с Карбовски, с Кеворкян. Нямам слабо място! Поканих Гарелов, Цветанка Ризова, никой не дойде. Пак ги каня да дойдат без слушалката, без сценария, да ги видя.

Защо се сравняваш с тях, защо ги намесваш?

Защото са добри професионалисти в професията си, а се оставят да говорят репликите на сценаристите и режисьорите. Аз се водя единствено само от ума си. Говоря само това, което сърцето ми диктува. Яд ме е, че не ми дават национален ефир, защото ще ги погреба всичките. Истината е една, няма предаване като моето.

Какво ще правиш, след като те изгониха от телевизионното предаване?

Ще отида при семейството си, при тези, на които липсвам. Ще си гледам бизнеса. Идва и пак надеждата, че ще видя национален ефир. Предаване като моето липсва на целия български народ. Не ме гледай с широко отворени очи, благодаря за което. Ти говориш с оригинала. Най-силният чар на характера ми, освен харизмата, е невъзможността другите да ме прекопират.

Несравним си, наистина. Кой ще спечели като теб вече те няма?

Интригата и лошото. Златка Русата и Джийсън. Те отиват на финала. Отрицателните герои държат продукцията интересна докрай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase