Бони влиза в Къщата. Снимка: Булфото

Не искам незнанието на участниците да се превръща във визитната картичка на VIP Brother. Това обяви Мон Дьо в студиото на „Съпругите” по Нова телевизия.

Журналистът заедно с колегите си Нина Никол и Кристияна Кръстева обсъдиха последните новини в предаването.

„Общата култура е въпрос на личен избор. – обясни още Мон Дьо - За теб общата култура е да знаеш и цитираш Ницше, за мен може да е познавам Есенин”. Така че да се ограничим с моралните оценки.

Според журналиста, много по-важен проблем е етническия конфликт, който се случвал в Къщата. Той засяга Ники Мартинов и Бони. В последните два епизода Ники Мартинов неколкократно се опита да засегне певицата на тема ромския й произход и намекна, че не е достатъчно умна и образована.

Обидите на етническа основа са част от стратегията на Мартинов, отбеляза Кристияна Кръстева. Присъстващите в студиото на Нова определиха поведението му като „немъжкарско” и причина лагера сред участници и зрители да се раздели на две.

„По отношение на етническите истории, Балканите са много деликатна тема. Това може да предизвика сериозни реакции.- отбеляза още Мон Дьо и допълни - Когато хората са в 21-ви век, когато Америка има чернокож президент,  не трябва да се случват такива неща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase