"X Factor"! Най-грандиозното музикално шоу пристига в България! Тази есен по Нова телевизия.

Истинска кастинг мания се разразява още преди да са започнали дори предварителните прослушвания за този най-голям и успешен музикален формат в света.

Освен регистриралите се от цялата страна българи има арменци, британци, румънци и гърци.

Въпреки че има само долна възрастова граница – 16 г., най-младият записал се е едва на 10 години, а най-възрастният засега е 66-годишен.

Сред кандидатите за слава най-много са тези, които си изкарват хляба като певци или са посветили живота си на музиката, но има и служители на БАН, финансови институции и даже от Министерството на външните работи.

Първата вълна на "X factor" започва на 15 юни, още в 8:00 ч.сутринта. Тогава е първият предварителен кастинг в Пловдив, в седма палата на панаирния град.

На 21 юни е ред на Бургас - в културен център ”Морско казино”. Следват Пловдив, Варна, София, Плевен и Бургас.

Уникалното на "X factor" е, че това е единственото шоу, в което могат да се явят както солови певци, така и дуети или вокални групи. Също така - няма ограничения за изпълненията:

"Можете да пеете акапелно, в акомпанимент или на синбек, можете да застанете сам на сцената и да запеете, можете да излезете с агитка, можете да направите цял спектакъл - всичко зависи от вас", уверяват продуцентите.

Освен това участниците няма да бъдат просто оценявани от т.нар. съдии, а ще се състезават заедно с тях. По време на шоуто те ще бъдат техни учители, ментори, а понякога и партньори.

В шоуто има много повече етапи и предизвикателства от всеки друг подобен формат. Изненадите винаги предстоят, а концертите на живо ще са много повече от всичко, правено до сега.

"X factor" е формат №1 в света, който дебютира у нас едновременно със САЩ. Излъчва се в 33 държави.

Най-актуалната информация Нова ТВ ще дава на официалната страница на шоуто – www.xfactor.novatv.bg, във Facebook - X Factor Bulgaria, на телефони 0888 511 784 и 0888 512 634  (без увеличение на тарифата) или на електронна поща xfactor@ntv.bg.