С постепенното развитие на риалити формата става ясно, че нещата ще стават все по-дръзки и все по-интересни за милионите обикновени хора, следящи живота на себеподобните си по телевизията.

И ако досега беше въпрос на забавление, разочарование, срам, радост или кратка слава, то вече зрителят иска нещо повече.

Зрителят иска някой да умре.

Именно това може да стане факт, благодарение на продуцентските ръце на Endemol, фирмата създала Биг Брадър. Новият проект на Endemol се очаква да стартира в Холандия под заглавие The Big Donor Show.

Накратко: 37-годишна жена на име Лиза, неизлечимо болна от рак, ще трябва да реши на кой от трима млади кандидати за трансплантация на бъбрек да остави ценния си орган.

Всички те са в критично състояние на диализа и чакат донор, за да бъдат спасени.

Тримата кандидати трябва да спечелят симпатиите на умиращата, за да могат да бъдат избрани пред съперниците си. Публиката също ще помага в избора на умиращата и ще гласува с SMS, за своя фаворит.

"Шоуто" ще бъде излъчвано по холандската телевизия BNN.

Райнер Хофман, говорител на Холандската фондация за трансплантации, коментира: ”Това е скандал и не е по-добро от продаването на органи. Тези хора се възползват от хората в безизходна ситуация, за да продават забавление за други.”

В същото време холандската телевзия BNN се защити, като отговори, че това предаване е по-скоро опит да се обърне повече внимание на проблемите на хората, чакащи донор.

"Шоуто" стартира на 1 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase