Снимка: Архив, Reuters

Професионалната социална мрежа LinkedIn добавя видео опция в своето приложение, пише Engadget.

Ако ъпдейтнете приложението, ще видите нова иконка до полето за статус. Натиснете малката икона, изобразяваща камера, и ще можете да запишете и споделите клип с дължина до 10 минути.

Всички услуги интегрират видео, така че защо и LinkedIn да не го направи? Е, проблемът е, че LinkedIn не е коя да е компания (като под това се има предвид, че не е Facebook или Twitter). Хората не влизат в LinkedIn, за да си губят времето, да гледат снимки и видеа на приятели. Потребителите влизат в услугата, за да си обновят профила, да приемат „приятелства“ и да разглеждат профили на настоящи и бивши колеги. След това излизат и забравят за нея, докато не получат известие или имейл отново.

Разбира се, има сценарии, в които всичко това би проработило. LinkedIn смята, че видеото трябва да се споделя, за да се споделят „начини за увеличаване на продуктивността, да се излъчват конференции“ и други.

Всъщност видеото може да се ползва за набиране на персонал. Компаниите биха могли да ви дават възможност да разгледате офиса им. Това е нещо, от което хората биха се интересували, особено когато става за дума за голяма компания, като разходка из Apple например, пише още Engadget.

Възможно е хората да използват новата функция по креативен начин, когато си търсят работа например. Същевременно обаче потребителите могат да имат притеснения относно сигурноста.

Четете още новини от света на технологиите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase