Общ преглед

Проектанти по цял свят се състезават всеки ден каква по-иновативна концепция да представят, за да се отличат от останалите. Едно от интересните движения в тази насока е проектирането на наистина малки домове. Точно с идеята да покаже нещо ново – компанията Tiny Idahomes показа как е построила минитюрни домове, които с натискането на един бутон може да свива или разширява различни части, пише Digital Trends.

Самата компания е създала свое движение от последователи, които са фенове на малките къщи. Площта им е около 23 кв. м., но разполагат с всички отделения, които можем да срещнем и в нашите домове. От снимките се вижда, че дългата не повече от 8 метра къщичка е подходяща за живеене само в разпънатото си състояние. В него може да се намери напълно функционираща кухня, просторна спалня и уютен кът за разпскане. Дизайнерите дори са включили разтегаем диван, ако се появят гости.

Tinу Idahomes са вградили и стандартна баня с тоалетна, мивка и душ, както и таванско помещение. За да се запази качеството на материалите, компанията е поставила допълнително подсилена изолация, както и метален покрив.

По отношение на енергийната обезпеченост къщите могат да използват соларните панели на покрив или да ползват 12V батерии. 4 резервоара са на постоянно разположение за пълнене с вода или пък за ползването им за отпадъци.

Този дом на колела може и да ви звучи в сферата на фантазията, но пък може да се окаже идеален за хора, които постоянно пътуват заради компактността им. Цената е около 69 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар