снимка: Ройтерс

Twitter има нов член на Борда на директорите и... изненада – тя всъщност туитва!

Дебра Лий, председател и главен изпълнителен директор на Black Entertainment Television (BET), беше избрана да се присъедини към борда на 16 май, пише Quartz. Като представител на малкия брой успели бизнесдами нейното назначение е стъпка напред, след като главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обяви през април, че в Борда на компанията ще има по-голямо разнообразие.

Но в миналото Twitter беше остро критикувана за наемането на директори, които почти не са активни в социалната мрежа. Когато бившият главен изпълнителен директор на Pearson Марджъри Скардино се присъедини към Борда през декември 2013 г., тя беше публикувала в профила си един-единствен туит. (След това туитна общо 21 пъти).

Скъсаната връзка между продукта на компанията и нейните ръководители привлича вниманието, докато микроблогинг платформата се опитва да се върне към успеха.

За щастие Лий е сред най-често публикуващите туитове членове на Борда на директорите. 

Като цяло най-скоро присъединилите се към борда са най-активни в това отношение. Предприемачът Марта Лейн Фокс, директор, присъединил се през април, и главният финансов директор на PepsiCo Хю Джонстън, са туитнали приблизително 18 000 пъти. Те се нареждат точно след Дорси. Лий е веднага след Ев Уилямс с близо 8000 туита.

Ето как се нареждат и останалите от борда в класацията.

Брой туитове на членовете на борда на директорите на Twitter

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase