Когато си представите какво е бъдещето на технологиите, вероятно си представяте неща като 3D видео-конферентна връзка, компютри, които четат жестове и широко достъпни машини за 3D моделиране и печат. Ето, че бъдещето е по-близо отколкото си мислите. Всяко едно от тези нововъведения вече е готово да направи революция в начина, по който живеем и работим, благодарение на нарастващата необходимост от  персонални компютри, оборудвани с 3D камери.

Ергономична работа с компютър

С Intel® RealSense ™, интегриран в моделите на IdeaPad™ Z51, Lenovo™ В50 и други персонални компютри на Lenovo™, много от проблемите, които винаги сте приемали са ежедневие, просто ще изчезнат. Това се отнася с пълна сила за крампите на дясната китката и болките в лактите след дълъг ден на бюрото.  Благодарение на контролируемия чрез жестове компютър обаче, много бързо ще забравите за офисния дискомфорт.

Конференти видеоразговори

3D камерата от ново поколение позволява да (р)еволюира начинът, по който се осъществяваха конферентните разговори. Сега, не само, че шефът ви никога няма да знае дали сте в офиса или не, защото винаги може да променяте фоновия режим, но и ще имате пълен контрол върху вашата видео връзка.
3D сканиране

Ако сте почитател на 3D принтирането и моделирането с Intel® RealSense ™ на компютрите Lenovo™, много бързо и лесно ще се радвате на удивителни резултати. Или с други думи, ако винаги сте искали персонализирана фигурка на Мечо Пух, сега вече може да си я създадете сами.

Управлявай компютъра с жестове

Чрез вградения контрол с жестове геймърите могат да играят без да усетят умора в ръцете още поне няколко стотин нива.  Не само, че геймърската форма се запазва за доста по-дълго време, но и изживяването е наистина от ново измерение.

Hands-free компютър

Кошмарът на всяка домакиня е едновременното преглеждане на рецепта и добавянето на продукти в блендера. Резултатът винаги е един и същ: дисплей, покрит с брашно, захар, сол, босилек и какво ли още не.

С Intel® RealSense™ вече е необходим само един елегантен жест и страницата е скролирана надолу. Без докосване, без пръсти, без брашно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase