Танасис Кацирубас. Снимка: Мобилтел

Oт 1 октомври 2013 г. бившият главен изпълнителен директор на Globul Танасис Кацирубас ще бъде новият топ мениджър на мобилния оператор Mobiltel. Той ще заема поста на главен изпълнителен и на главен маркетингов директор в компанията.

Същевременно след почти седем години на поста си настоящият главен изпълнителен директор на телекома Андреас Майерхофер взе решение да не продължава своя договор и ще се върне в Австрия, съобщават от пресцентъра на Мобилтел.

Тъй като Кацирубас ще бъде отговорен и за цялостната маркетинг политика на компанията, Мартин Липауц, понастоящем главен маркетинг директор на Mobiltel, напуска Telekom Austria Group по свое желание.

Кацирубас има над 20-годишен опит в областта на телекомуникациите, част от който в няколко мобилни оператори в Югоизточна Европа.

Преди да поеме ролята на главен изпълнителен директор на Vip Mobile през май 2010 г., той е бил главен изпълнителен директор на Globul, втория по големина мобилен оператор в България. Преди прехвърлянето му в Globul през 2002 г., Танасис Кацирубас е работил за GERMANOS AEBE, най-голямата мобилна търговска верига за мобилна телефония в Югоизточна Европа, и STET HELLAS, гръцки мобилен оператор.

"Mobiltel е най-добрата марка на българския телекомуникационен пазар и безспорен лидер. Ето защо смятам да продължа да развивам тази здрава основа, изградена от моите предшественици и с нетърпение очаквам успешно да ръководя втория по големина филиал на Telekom Austria Group към нови цели", категоричен е новият ръководител на телекома.

Още новини от бизнеса четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase