Снимка: Reuters

HTC представи в Ню Йорк две нови устройства с операционната система Windows Phone 8, съобщава ВВС.

Компанията обяви, че ще промотира смартфонът 8Х, който притежава 4,3-инчов дисплей, като свой водещ продукт заедно със задвижвания от Android модел One X.

Смартфонът разполага с двуядрен процесор на 1.5 GHz, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет (без microSD слот) и добра 8 МР камера, позната от дроида HTC One X. Интересното е, че предната камера е може би най-добрата такава в смартфон - 2.1 МР резолюция и опция за Full HD видеозапис, какъвто има и основната камера. Устройството има още HSPA свързаност, Wi-Fi, GPS с GLONASS, Bluetooth 2.1, NFC и microSIM слот.

HTC ще предложи и по-малкият смартфон 8S с 4-инчов екран. Процесорът също е двуядрен, но вече на 1 GHz честота, оперативната памет е 512 МВ, вградената е едва 4 GB, но тук има и microSD слот. 

Компанията обяви, че моделът 8X ще бъде пуснат в 50 страни в началото на ноември чрез 126 мобилни оператора, докато 8S ще бъде на разположение в 52 държави чрез 146 оператора.

Топ моделите на компанията имат 8 мегапикселова камера, както и фронтална 2,1 MP камера за видео разговори. В смартфоните е вграденo Beats Audio за „по-дълбок бас и по-ясни вокали”.

Пазарният дял на компанията сe сви с над 50% от февруари насам, след като спаднаха продажбите на по-старите модели телефони.

Според анализатори маркетинговата кампания на HTC е била слаба, докато южнокорейският й конкурент Samsung е разполагал с много по-голям рекламен бюджет.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase