Общ преглед

 

 

На международното летище "Шереметиево" край Москва беше монтирана първата кутия за сънища, предназначена за преспиване между два полета, информира CNN.

Разработката е дело на двама руски архитекти - Михаил Кримов и Алексей Горянов. Те често пътували със самолет и неведнъж им се налагало да спят по салоните на аерогарите, докато хванат друг полет. "Като архитекти, ние гледаме да не се оплакваме, а да търсим изход от трудните ситуации", заяви Кримов. Така се родила идеята за кутиите за сънища.

Те приличат на голям автомат за продажба на безалкохолни напитки, полегнал на едната си страна. Боксовете за преспиване са мобилни, на колелца, и могат да бъдат лесно доставени до всеки пътнически салон на летище. Помещенията са два метра дълги, 1,4 метра широки и 2,3 метра високи. Обзаведени са с удобно двуметрово легло.

Кутията за сънища е и доста добре хайтек обзаведена - разполага с безжичен интернет и LCD телевизор. Освен това
кандидатите за сънища в кутия разполагат с място за багаж, вентилационна система - идеални условия за нощувка, много по-добри от изтягането по фотьойли или на пода в неудобни пози.

Началната цена на кутията за сънища е 10 хиляди долара за базовия й модел. Пътниците могат да ги взимат под наем от половин час до две денонощия. Приложението им може да бъде най-разнообразно, уверяват Кримов и Горянов.

Мини боксовете за спане могат да бъдат инсталирани в жп гари, в изложбени центрове, в офисите и в моловете. В тях отегчените мъже могат да подремнат, докато половинките им с часове се чудят кой тоалет да си купят, допълва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase