Поредният iPod-о убиец ще се появи на пазара в най-скоро време. Става дума за плеърът на Newman MoMo, който е „дебел“ едва 10 милиметра. Въпреки фината си фигура обаче новата джаджа ще разполага с 2,4-инчов дисплей QVGA с резолюция 320х240 пиксела и впечатляващите 26 милиона цвята.

С всички тези характеристики на екрана новата машинка ще може да възпроизвежда почти всякакъв вид файлове и най-вече AVI/ASF/WMV/MP4/MTV/3GP/MOV/MPG/DAT/VOB, както и аудиоформатите MP3 и WMA. Всеки притежател на джаджата ще може да прави и собствени снимки и видео с вградената камера от 2 мегапиксела.

Освен това с Newman MoMo ще можете да преглеждате и снимки във форматите JPG, GIF, BMP и PNG, а голямата изненада е вграденият диктор на текстови документи, който ще може да ви ги прочита на глас. За съжаление, все още няма информация дали ще може да разчита файлове на различен от китайския език, откъдето е и самият плеър.

За момента не е ясна цената на този модел, точната дата на реализиране, както и капацитетът на паметта му. За сметка на това освен вграден хард диск, плеърът ще може да работи и с мемори карти (Micro SD), a за разнообразие ще има и вградени игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe