Щатски производители на тръби и метални елементи изнемогват, след като сайтът за видео YouTube.com стана един от най-посещаваните в световната мрежа, съобщава Ананова.

Проблемът е в това, че сайтът на компанията има подобен домейн - utube.com и много от юзърите в мрежата влизат в него погрешка.

Само през месец август компанията получила 68 милиона уникални посещения, което довело до срив в системата. За няколко месеца на фирмата й се наложило да смени няколко хост сървъра, като трябвало да плаща все по големи суми за интернет трафика, предизвикан от манията по YouTube.com.

Нашата компания съществува от 1985 година, а от 1995 имаме сайт и сме първи в интернет пространството“, коментира президентът на Universal Tube – Ралф Гиркинс. “5 пъти местим сайта си заради трафика, който ни се изсипва погрешка.“

YouTube.com стартира през февруари 2005 и се разрасна много бързо до един от най-големите световни сайтове. В момента на ден там се гледат над 100 милиона видеоклипа, а уникалните посетители всеки месец са 72 милиона души.

Наскоро гигантът Google пък закупи YouTube.com в сензационна сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase