Общ преглед

След вдъхновяващото си пролетно издание фестивалът Антистатик продължава с To be continued… Antistatic.

В серия от събития фестивалът ще ни срещне с няколко впечатляващи танцови спектакъла, първият от които – Surprised Body Project на норвежката компания Wee.

Датата е 22 октомври, а мястото – сцената на театър София.

Surprised body project e танцов проект с подчертан акцент върху хореографията и композицията.

Началото се поставя още през 2005 г. в Норвегия, като проектът продължава непрекъснато развитието си и през периода 2006–2010 година посредством семинари, провеждани в Италия, Хърватска, Куба, Колумбия, Венецуела, Естония, Латвия, Аржентина, Великобритания, Холандия, Република Сан Марино, Индия, Канада, Австрия, Сърбия, Белгия, Ливан и Финландия.

Централен елемент в Surprised body project е изследването на нашето тяло и неговите движения, пробуждането на съзнанието и чувствителността ни и създаването на поводи и възможности за нови открития.

Международната танцова компания Wee е основана през 1999г. в Осло от италианския хореограф Франческо Скавета и танцьора Гри Кипперберг.

Още по темата
3 апр 2008 17:32

За няколко години трупата става една от най-известните и водещи компании в Норвегия.

Името Франческо Скавета не е ново име за българската публика. Топ хореографът и неговата танцова трупа Wee са гостували за първи път в България точно преди една година, а сега се завръщат с новия си проект – Surprised Body Project, като част от източно европейското им турне.

В спектакъла участват танцьорите Juan Dante Murillo Bobadilla, Gry Kipperberg, MeriPajunpää, Arnulfo Pardo Ravagli, Orfee Schuijt, Kristina Søetorp, Soile Voima и гостуващи артисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар