Снимка: БГНЕС

След проведен първи търг от НАП-Бургас за продажбата на два автомобила, конфискувани от пияни и дрогирани шофьори, нито един човек не е пожелал да закупи превозните средства.

Автомобилите са стари. Единият, който е на 25 години, се е продавал на цена от 1200 лв., а другият, който е 28-годишен, за 1 000 лв.

"В търга беше упоменато, че има срок от 6 месеца, в който автомобилът има възбрана от КАТ. Ако си купиш този автомобил, трябва първо да изтече санкцията, преди да го използваш. Възбраната е върху вещта, така както, ако купите ипотекиран апартамент, ипотеката продължава да тежи", обясниха от НАП-Бургас, като предположиха, че това също би била причина за липсата на интерес към автомобилите.

И тъй като прави впечатление, че автомобилите са стари, от НАП заявиха, че превозните средства не се подбират, а когато има в сила съдебно решение, агенцията ги продава, независимо колко струват и каква марка е автомобилът.

Предстои след произнасяне на съда и други автомобили в по-късен период да бъдат пуснати на търг, който от приходната агенция ще оповестят, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase