Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на заместник-директора на ОДМВР-Стара Загора, който към момента на случая, при който почина мъж  след гонка с полицаи, е замествал директора на областната дирекция, както и на началника на охранителна полиция, съобщиха от МВР.

Още по темата

Оттам допълват, че днес е проведено извънредно съвещание на директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната, в което са участвали министър Стоянов и главният секретар на МВР Живко Коцев.

По време на съвещанието са отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. Министърът е разпоредил анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на полицаите. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол, допълват от МВР.

„Няма да толерираме никакви прояви на непрофесионално отношение и ще сме безкомпромисни при липсата на управленски контрол“, категорични са министър Калин Стоянов и главният секретар гл. комисар Живко Коцев.
Според министъра е необходимо да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение.

От МВР посочват още, че се предприемат необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери. Също така се засилва дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase