Полицай в отпуск задържа крадец по време на обир на църква в поморийския квартал "Каменар". 40-годишният младши инспектор е служител на полицейското управление в Руен, а задържаният е криминално проявен.

Рано сутринта на Стефановден крадецът счупил прозореца на храма, където се помещава и кварталната библиотека.

"Опитал се е да влезе в църквата, обаче се объркал и влязъл в библиотеката. Навярно е търсил някоя книга. Имахме такъв случай преди 6-7 години, бяха влезли през едно малко стъкло в амвона. Надяват се, че по време на празниците се събират повече пари", казва административният ръководител на кв. "Каменар" - Петър Петров.

Свидетел на опита за кражба от храма става съпругата на полицая.

"Аз чух шум от счупване на стъкла и се учудих кой толкова рано ще извършва ремонти дейности. Погледнах през прозореца и видях как човекът чупи стъкло на църквата, и влиза в сградата. Тогава съобщих на съпруга ми", споделя Елена Димитрова.

Полицай Димитров е в бил в отпуск, но веднага реагирал.

"Реагирах незабавно, дойдох и вътре видях непознато за мен лице, което не е жител на квартал "Каменар". Поканих няколко пъти лицето да излезе, същият излезе, задържах го. Дори и в почивката, аз съм си полицай", казва младши-инспектор Кольо Димитров.

Крадецът е криминално проявен 22–годишен младеж от Мездра.

"Този младеж каза, че му трябвали парите за храна. Казвам му поискай едно парче хляб - всеки ще ти даде!", споделя Петър Петров.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase