Снимка: БГНЕС

Тези момчета бяха и продължават да бъдат основната боксова круша в българската политика. Всички парламентарно представени партии са ги превърнали в своя основна мишена. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria журналистът Иво Инджев по повод победата на ПП-ДБ и „Спаси София“ в столицата и водещия резултат на Васил Терзиев.

Още по темата

Голям успех е, че са на балотаж в 5 или 6 града, при положение, че до момента не са се явявали на местни избори изобщо. Не преувеличавам успеха на Терзиев, това е успех на партиите, които го издигат. Това е пренареждане на политическата карта, защото София е много голяма част от България, каза още Инджев.

За мен няма голяма изненада, защото кандидатът на ГЕРБ не е кой знае колко силна фигура, че да може да пробие силната конфигурация, която има като опозиция в София, допълни PR експертът Максим Бехар. Не мисля, че кандидатката на БСП ще успее на втори тур срещу толкова силна кандидатура. Само един човек разбира много от общинско управление и това е Борис Бонев. Неговата фигура е решаваща, допълни Бехар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase