Снимка: архив, БГНЕС

Млада жена е била убита от мъжа, с когата е живяла на семейни начала в Омуртаг. Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла под наказателна отговорност и е задържала 28-годишния мъж.

Деянието е било извършено на 29 август тази година. Жертва на престъплението е станала 21-годишна, с която обвиняемият е живеел на семейни начала. Двамата пребивавали извън България, но от около десет дни се настанили в жилище на роднини в Омуртаг. В ранния следобед във вторник възникнал конфликт между двамата. Мъжът нанесъл жесток побой над младата жена. В резултат на това тя починала.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Миналата седмица Районният съд в Търговище остави в ареста двама мъже от търговищки села, упражнили домашно насилие над свои близки.
(БТА, Садет Кърова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase