Снимка: БГНЕС

Жителите на Омуртаг отново излизат на протест заради проблема с безводието. Недоволните се събраха днес по обяд в центъра на града, съобщи НОВА.

 Искането им е общинската администрация да възложи на ВиК-Търговище изпълнението на задачите, които Министерството на регионалното развитие вече разреши, а именно - да се пусне вода от язовир Ястребино.

Още по темата

Кметът казва, че язовир Ястребино не е вързан към водопровода на Омуртаг.

„Девет месеца общината няма капацитета, според нас и желанието, да възстанови функционалността на подемите. Ние предлагаме, както и министърът настоява, община Омуртаг да възложи на ВиК да го извършат. Те показаха, че имат капацитета, желанието и способността да го направят. Подчертаваме, че най-важното, което всички трябва да разберат, е, че вода в момента в Омуртаг има от пречиствателната станция „Ястребино”. Това вече не е казус. В момента казусът е да се възстанови функционалната годност на двете помпени станции”, каза Магдалена Славова от „Вода за Омуртак”.

Общината остава да възстанови функционалността на двете помпени станции или да възложи това на ВИК, тъй като те имат желание и капацитет да го извършат”, заяви още Славова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase