Снимка: БГНЕС

Задържаният Георги Николаев, който нарязал с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора, й е изпратил закани за убийство два дни преди инцидента. Това е станало чрез интернет приложение.

На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст "Направо те убивам". Ден по-късно - на 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”, а на следващия ден е извършено насилието, съобщиха на брифинг от прокуратурата в Стара Загора, цитирани от БГНЕС.

Още по темата
На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота, каза Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

По думите му обвиняемият за насилие над 18-годишно момиче е осъждан два пъти за подобни престъпления.

Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението, заяви районният прокурор Таня Димитрова.

Действително е свършена много работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени множество експертизи, добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

"Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда", каза още той.

Основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревност, съобщи районният прокурор Таня Димитрова.

От думите ѝ стана ясно, че пострадалата се е оплакала на своя бивш приятел, с когото е поддържала приятелски отношения по време на връзката си с арестувания Георги Николаев. Споделяла е, че има сериозни притеснения и ревностни състояния.

Димитрова посочи, че "от изключителна важност е изготвянето на петорна комплексна медицинска оценка“. „По досъдебното производство, касаещо нанасяне според обвинението на средна телесна повреда, считаме, че тя се е изразила в мозъчно сътресение, което е било придружено с изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства, ще се анализират и ще се прецезира правната квалификация“, съобщи още прокурор Димитрова.

Наблюдаващият прокурор Жанета Недкова обясни, че при извършения оглед са намерени веществени доказателства като макетният нож и маската са изпратени за анализ в Националния институт по криминология.

Пострадалата е ученичка в единадесети клас, която в показанията си е посочила, че след като е видяла насилника си са и били нанесени „юмручни удари по главата и след това не помни нищо. След като се свестява е видяла, че е нарязана и търси помощ“, това посочи прокурор Димитрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase