Главният прокурор не е случаен административен ръководител и не може да бъде избран от ВСС, който е компрометиран като авторитет. Това заяви пред БНР адв. Валя Гигова. Тя призова за смирение:

"Малко трябва да се смири ВСС и да спре тази процедура, заради авторитета, който е компрометиран изцяло, заради уважението към самата институция, защото тези хора ще излязат от този ВСС, ще отидат отново да правораздават, заради себе си трябва да го сторят, защото те не се справиха".

Още по темата

По думите й има морални правила, които трябва да бъдат спазени:

"Когато ти като ВСС достатъчно дълго време си вземал решения, които очевидно се оказват погрешни, еми трябва да има малко смирение, малко етичност, малко уважение към респекта, ако щете на обществото, което им показа какво не трябва да правят. Какъв абсурд - НС като законодателната власт ще приема декларация, за да окаже на съдебната власт какво не трябва да прави - същата тази власт, която частично е конституирана от същата законодателна власт, която продължава да бездейства, за да конституира пълен състав. Имаме 3-месечен срок, в който трябва да се конституира нов състав на ВСС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase